Eindelijk ècht praktische tips voor het opvoeden van een hond!

Zichzelf vermaken

(categorie: Spelen)

Details van deze tip

Het is heel praktisch om je hond spelletjes te leren. Naast het fysiek afmatten kan hij zich dan ook zelf vermaken als jij even geen tijd en of zin hebt. Zo zijn er speeltjes te koop waar je brokjes in kunt stoppen. Je hond moet met het speeltje aan de gang om wat lekkers te verdienen. Je kunt trouwens ook een plastic fles gebruiken. Maak er wat gaatjes in (niet te groot, dat is te makkelijk), stop er wat hondenkoekjes in en je hond kan zich lekker zelf vermaken. Het kan natuurlijk ook zijn dat je je hond moet 'uitleggen' hoe dit spelletje werkt, door zelf een beetje mee te spelen.
Soms merk ik dat Hummer 's avonds nog te veel energie heeft, maar ik niet meer! Dus geef ik hem iets om zich mee te vermaken. Zo doet een oude spijkerbroek wonderen. Het is een stugge stof die hij niet makkelijk stuk krijgt.

Het geeft wel wat rotzooi, maar weegt niet op tegen de tijd dat hij aan spelen is en ik lekker tv kan blijven kijken. Soms trekken we samen aan de spijkerbroek, dat vindt Hummer een fantastisch spel. Of ik maak de broek vast aan iets stevigs, zoals een verwarming, en laat 'em lekker zelf trekken.
Als jij zelf meedoet, moet je bij dominante honden wel zorgen dat jij bij dit soort spelletjes wint, om weer aan te geven dat jij de baas bent. Ook ben jij degene die zegt, dat er gestopt wordt met spelen en leg je de broek weer weg.

Ga terug naar het overzicht van Spelen

Verzorging

Spelen

Je bent nu hier

Bewaar Uwhond.nl

Vind jij Uwhond.nl een leuke website? Bewaar hem dan in je favorieten!
Klik hier!

©2010 Webbick - Alle rechten voorbehouden - Disclaimer - Sitemap